پوشش‌های اعمالی بر روی قطعات مسیر داغ توربین به دو نوع روکشی (Overlay Coating) و نفوذی (Diffusion Coating) تقسیم می‌گردند. این شرکت با مجهز بودن به ربات‌های چند محوره و همچنین تجهیزات مدرن پوشش‌دهی، توانایی اعمال پوشش‌های روکشی همچون MCrAlY، پوشش‌های عایق حرارتی (Thermal Barrier Coating) و پوشش‌های مقاوم به سایش (Hardface Coating) با تکنیک‌های APS، HVOF و Flame Spray را دارد.

روش‎های اعمال پوشش

بسته به کاربرد، جنس پوشش و خصوصیات مورد انتظار از قطعه نهایی، می‏توان از روش‏های مختلفی جهت پوشش‎دهی استفاده کرد. متخصصین ما می‏توانند شما را در انتخاب روش مناسب پوشش‎دهی برای کاربرد مورد نیاز راهنمایی کنند.

  1. Flame Spray
  2. APS
  3. HVOF

مواد مورد استفاده

  • سرمت‌ها
  • سرامیک‌ها
  • آلیاژ‌های فلزی
  • فلزات خالص
  • کامپوزیت‌ها
  • کاربید‌ها
  • سوپر‌آلیاژ‌ها
  • آلیاژ‌های Stellite

دپارتمان پوشش‌دهی

پاشش حرارتی پر سرعت سوخت – اکسیژن (HVOF)

در این روش، سوخت مایع و اکسیژن با نسبت‌های خاصی با هم مخلوط شده و توسط انفجار در دمای 2300 تا 3100 درجه سانتی‌گراد جرقه ایجاد می‌شود. پس از تثبیت شرایط انفجاری، پودر با نرخ کنترل‌شده به همراه گاز خنثی مثل آرگون که نقش حامل پودر را دارد توسط دستگاه تزریق وارد تفنگ می‌شود. مواد پوشش‌دهی در حین احتراق به صورت مذاب یا نیمه‌مذاب در می‌آیند. این مواد، به همراه گاز‌های محترقه، در اثر انفجار‌های مداوم، شتاب می‌گیرند و به سرعت لازم می‌رسند.

با فشار و سرعت زیاد، پودر تغذیه‌شده با سرعتی حدود 5 برابر سرعت صوت به سمت قطعه پرتاب می‌شود. این ذرات شتاب داده‌ شده در زمان بسیار کوتاه به سطح قطعه مقابل که در یک فاصله بهینه قرار دارد می‌رسند و با در نظر گرفتن شرایط دمایی و فشاری روی سطح می‌چسبند و لایه ای مقاوم ایجاد می‌کنند. برخی از ویژگی های پوشش های اعمالی به این روش شامل موارد زیر است:

  1. مقاومت سایش بسیار بالا
  2. عمر خستگی و چقرمگی بالا
  3. مقاومت خوردگی عالی به علت تراکم بالا پوشش
  4. استحکام پیوند بالا
  5. سطح نهایی عالی

پاشش پلاسمای اتمسفری (APS)

پوشش دهی به روش پاشش پلاسمای اتمسفری - Atmospheric Plasma Spray (APS)

انعطاف پذیری فرآیند پاشش پلاسما از توانایی آن در ایجاد انرژی کافی برای ذوب تقریبا هر مواد اولیه مورد استفاده برای پوشش به شکل پودر ناشی می‎شود. تفنگ پلاسما از محفظه‎ای با یک یا تعداد بیشتری کاتد (الکترود) و آند (نازل) تشکیل شده است. با جریان یافتن گازهای فرآیند در محفظه، جریان مستقیم به کاتد اعمال می شود و در آند تشکیل قوس می‏دهد. قوس قوی گاز را یونیزه کرده و توده پلاسما تشکیل می‎دهد. با برگشت یون‏های ناپایدار پلاسما به حالت اولیه گازی، انرژی حرارتی بسیار زیادی آزاد می‎شود. مواد اولیه به توده گاز داغ تزریق شده و سپس ذوب شده و به سمت بستر مورد نظر رانده می‎شود تا روکش تشکیل شود. گازهایی که معمولاً استفاده می‏شوند عبارتنداز آرگون، هیدروژن، نیتروژن و هلیوم، به صورت جداگانه یا مخلوط دو یا حتی سه مورد از این گازها. گازهای مورد استفاده و جریان اعمال شده به الکترود مقدار انرژی تولید شده را کنترل می‏کند. در این فرآیند جریان گاز و جریان اعمالی، شکل و اندازه سوراخ نازل، محل و زاویه تزریق مواد به توده پلاسما و همچنین فاصله تفنگ تا سطح هدف قابل کنترل است. برخی از خصوصیات سطحی قابل دستیابی با این روش عبارتند از:

  1. مقاومت به سایش و سطوح اصطکاک بالا و ضد لغزش
  2. مقاومت به خوردگی در محیط‏های اسیدی، بازی و شور
  3. مقاومت به اکسیداسیون و خوردگی داغ
  4. سطوح عایق و رسانای الکتریکی
  5. سطوح عایق و رسانای حرارتی
پوشش دهی به روش پاشش پلاسمای اتمسفری - Atmospheric Plasma Spray (APS)

پوشش‌دهی به روش پاشش پلاسمای اتمسفری (APS)

پلاسما به طور طبیعی در خورشید، ستاره‏ها، شفق طبی و صاعقه اتفاق می‏افتد. دمای به شدت بالای پلاسما آن را قادر می‏سازد که هر ماده‏ی شناخته شده در دنیا را ذوب و یا تبخیر کند. بنابراین ابداع روش اسپری پلاسما در سال 1960 لحظه‏ای مهم در تاریخ اسپری حرارتی بود. … ادامه مطلب

پوشش دهی

پوشش دهی به روش پاشش حرارتی پر سرعت سوخت – اکسیژن (HVOF)

فرایند پاشش حرارتي به مجموعه‌اي از فرايندهاي پوشش‌دهي اطلاق مي‌شود كه طي آن قطرات ريز مذاب يا نيمه مذاب با استفاده از ترکیب انرژی حرارتی و جنبشی به سطح قطعه پاشيده شده و سبب تشكيل يك پوشش سخت می‌شوند. این فرایند بسته به نوع سوخت مصرفی، گستردگی پوشش‌ها و مشخصات شیمیایی و فیزیکی پوشش به چند زیر شاخه تقسیم‌بندی می‌شود. … ادامه مطلب